Round steel link chain making for 30+ years

SHANGHAI CHIGONG INDUSTRIAL CO., LTD

(produsen rantai link baja bulat)

Link Master lan Dering: Apa Jinis lan Kepiye Gunakake?

Tautan lan dering minangka jinis hardware rigging sing rada dhasar, mung kalebu siji daur ulang logam.Mungkin sampeyan wis ndeleng dering master ing toko utawa link oblong sing digantung saka pancing crane.Nanging, yen sampeyan anyar ing industri rigging utawa durung nggunakake link utawa dering sadurunge, bisa uga ora jelas kenapa piranti-piranti sing prasaja iki penting banget nalika nggawe lift nduwur sirah.

Kita wis ngeweruhi sing nalika nerangake pranala lan dering, akeh informasi tartamtu lan technical kasedhiya online.Nanging, informasi umum babagan apa piranti kasebut lan apa sing digunakake meh ora ana.

Kanggo pelanggan metu ana sing bisa uga anyar kanggo produk-related rigging, miwiti karo informasi dhasar lan aplikasi basis perlu sadurunge njupuk menyang barang sing luwih rumit.Mulane kita wis nulis artikel iki.

Ing artikel iki, sampeyan bisa ngarep-arep sinau:
• Apa pranala lan dering lan apa padha digunakake kanggo
• Apa macem-macem jinis pranala lan dering
• Links lan dering tandha / identifikasi
• Links lan dering aman saka kritéria layanan

pranala master lan dering

1. Apa Links lan Rings?

Link lan dering minangka komponen dhasar nanging penting ing aplikasi ngangkat lan rigging.Piranti kasebut minangka piranti loop tertutup - padha karo mripat - sing digunakake kanggo nggawe titik sambungan ing rakitan rigging lan sling kalebusling rantai, tali kawat sling, anyaman sling, dll.

Link lan dering umume digunakake minangka titik sambungan ingrakitan sling pirang-pirang sikil- biasane rante utawa tali kawat.Bisa digunakake minangka titik sambungan kanggo siji, loro, telu, utawa papat konfigurasi sling-leg.

Link master lan dering-link master oblong, dering master, lan link master sing bentuke pear-uga diarani minangka dering kolektor utawa link kolektor, amarga padha "ngumpulake" sawetara sikil sling menyang link siji.

Master Link lan Ring

Saliyane digunakake ing kumpulan sling, pranala lan dering uga bisa digunakake minangka titik sambungan antarane sakbenere rong bagéan saka rakitan rigging.Contone, sampeyan bisa nggunakake link utawa dering kanggo nyambungake:Belenggu menyang pancing crane,Slendang menyang pancing,Link menyang pancing sling

2. Jinis Link lan Rings

Ana sawetara macem-macem jinis pranala lan dering sing bisa digunakake ing perakitan.Jinis pranala lan dering sing paling umum digunakake yaiku:Link master oblong,Master link sub-majelis,Link sing bentuke woh pir,Master ring,Kopling pranala

Oblong Master Links

Tautan master oblong yaiku puteran sing ditutup kanthi permanen sing asring ditemokake ing sisih ndhuwur perakitan sling chain multi-leg utawa bridle tali kawat.Ing kasus iki, link master oblong minangka titik sambungan sing ngumpulake sikil sing nggawe perakitan sling.

Nalika umume digunakake minangka titik sambungan ing slings kaping pirang-pirang, pranala master oblong uga dadi titik sambungan antarane peralatan rigging lan hardware.

Amarga wangun oblong, padha becik kanggo masang pancingan crane sing duwe ukuran gedhe saka bantalan saka Bowl kanggo ngisor pancing-dikenal minangka saddle pancing.Pancing crane biasane ukurane luwih gedhe ing area pelana pancing tinimbang ing area jembar.

Oblong Master Links
crane pancing

Link master oblong uga bisa digunakake kanggo nyambungake shackle menyang pancing crane, pancing menyang shackle, lan macem-macem rakitan rigging liyane.

Master Link Sub-Majelis

Yen ana luwih saka rong sikil sling ing perakitan, sub-assembly master link bisa digunakake kanggo ngganti link master siji.Nalika iku bisa kanggo duwe telu kanggo papat sikil ditempelake ing link master siji, iki asring mbutuhake arang banget abot, link master nglukis sing angel kanggo ngatur.

Sub-assemblies kalebu rong tautan kopling master sing dipasang ing tautan master oblong.Tinimbang nempelake kabeh papat sikil sling menyang link master, saiki bisa dipisahake ing antarane rong tautan sub-assembly.

Panggunaan sub-assemblies mbantu nyuda ukuran link master-link master sing gedhe banget bisa nganti diameter 3 inci-nalika njaga Limit Beban Kerja (WLL) sing bisa dibandhingake karo link master sing luwih gedhe.

Master Link Sub-Majelis

Pear-Shaped Master Link

Tautan sing bentuke woh pir mirip karo tautan master oblong nanging, kaya jeneng kasebut, bentuke woh pir tinimbang oblong.Tautan sing bentuke woh pir—kaya link master oblong—uga digunakake kanggo sling chain multi-leg, bridle tali kawat, lan macem-macem titik sambungan rigging.Nanging, pranala berbentuk woh pir diwatesi kanggo nampung rakitan sling sing luwih cilik kanthi sikil loro utawa kurang.

Pear-Shaped Master Link

Wangun woh pir saka pranala kasebut ndadekake dheweke cocog kanggo nggunakake pancingan sing sempit banget.Ing sawetara kasus, link pear-shaped bakal pas snugger saka link master oblong, kang ngilangake gerakan mbukak saka sisih menyang sisih ing lumahing pancing.

Master Rings

Dering master bunder, dering ditutup kanthi permanen.Kaya link master, bisa digunakake karo bridles tali kawat, rakitan sling chain, lan titik sambungan rigging liyane.Nalika dering master bisa digunakake kanggo nampung rakitan kaping pirang-pirang, kurang umum yen dering master minangka link kolektor tinimbang ndeleng link master oblong ing posisi kasebut.

Wangun bunder saka ring master ndadekake kurang becik saka link master oblong kanggo nyambungake menyang gedhe, pancingan crane jero.Dering master paling asring digunakake ing pabrikan utawa toko mesin cilik lan digunakake, arang digunakake.Ing sawetara kasus, pranala master oblong bisa ditrapake.

Master Rings

Link Kopling

Link Kopling

Kopling pranala bisa mechanical utawa gandheng lan utamané dipigunakaké kanggo nyambung bagean chain kanggo link master utawa fitting.Bisa uga digunakake kanggo nggawe sambungan antarane link master, pancing, utawa piranti liyane.

Gandheng Coupling Links

Tautan kopling sing dilas, kaya saben tautan liyane ing rantai, disambungake menyang link master utawa fitting pungkasan lan ditutup kanthi las kanggo nggawe sambungan.

Gambar sing ditampilake ing bagean iki nuduhake rong cara sing bisa digunakake kanggo link kopling sing dilas.Ing gambar kiwa, link kasebut disambungake kanthi permanen menyang pancing mripat lan digunakake kanggo nyambungake piranti menyang pancing putar.Ing sisih tengen, pranala kopling sing dilas digunakake kanggo ngamanake sikil rantai lan nyekel pancingan menyang link master.

Gandheng Coupling Links

Link Kopling Mekanik

Tautan kopling mekanik kalebu pirang-pirang bagean sing bisa uga kalebu bushing, bolt, lan spring ing tengah.Iki pranala kopling mechanical tumindak minangka titik lampiran sing engsel ing tengah.

Hammerlok® Dirakit lan Dibongkar

Hammerlok® Dirakit lan Dibongkar
Telung jeneng merek umum kanggo tautan kopling mekanik kalebu:
• Hammerlok® (merek CM)
• Kuplex® Kuplok® (merek Peerless)
• Lok-a-Loy® (merek Crosby)

Kuplex® Kupler®, uga produk Peerless, minangka jinis sambungan kopling mekanik sing umum.Link kopling iki nduweni tampilan sing rada beda kaya belenggu.Mung ana siji setengah awak sing nyambungake karo pin beban lan pin penahan.Amarga ora ana rong bagian awak, Kuplex® Kupler® ora engsel ing tengah.

perakitan tali rantai

Majelis Sling Chain Nggunakake Sawetara Link Kuplex® Kupler®

3. Links lan Rings Markings / Identifikasi

Miturut ASME B30.26 Rigging Hardware, saben link, subassembly master link, lan dering bakal ditandhani kanthi awet dening pabrikan kanggo nuduhake:
• Jeneng utawa merek dagang saka pabrikan
• Ukuran utawa dirating mbukak
• Grade, yen dibutuhake kanggo ngenali dirating mbukak

4. Links lan Rings Aman saka Service Criteria

Sak Course saka pengawasan, mbusak pranala sembarang, master link sub-majelis, lan dering saka layanan yen ana kondisi sing kadhaptar ing ASME B30.26 Rigging Hardware.
• Idhentifikasi ilang utawa ora bisa dibaca
• Indikasi karusakan panas, kalebu spatter las utawa serangan busur
• Pitting utawa korosi sing gedhe banget
• Bengkok, bengkong, kleru, dowo, elongated, retak, utawa pecah komponen bantalan beban
• Nicks utawa gouges gedhe banget
• A 10% abang saka ukuran asli utawa katalog ing sembarang titik
• Bukti welding utawa modifikasi sing ora sah
• kahanan liyane, kalebu karusakan katon sing nimbulaké mangu kanggo terus nggunakake

Yen ana kahanan ing ndhuwur, piranti kasebut kudu dicopot saka layanan lan mung bakal bali menyang layanan yen disetujoni dening wong sing nduweni kualifikasi.

5. Bungkus Iku

pranala lan dering

Kulo pengen sing artikel iki mbantu kanggo nyedhiyani sampeyan karo basa-tingkat pangerten apa pranala lan rings, apa padha digunakake kanggo, lan kritéria identifikasi lan pengawasan related ing ASME B30.26 Rigging Hardware.

Kanggo nyimpulake, pranala lan dering dadi titik sambungan ing rakitan rigging utawa perakitan sling multi-leg.Nalika ana sawetara macem-macem jinis pranala lan dering digunakake ing rigging, oblong master pranala sing paling Versatile lan umum digunakake minangka.ring kolektor.

Link kopling digunakake kanggo nyambungake bagean chain menyang fitting pungkasan utawa ring kolektor lan bisa mechanical utawa gandheng.

Kaya hardware rigging liyane, priksa manawa sampeyan netepi standar ASME sing cocog lan ngilangi kritéria layanan.

(karo duweni saka Mazzella)


Wektu kirim: Jun-19-2022

Ninggalake pesen sampeyan:

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita